Nutstuinconcerten

de Grote Kerk Live 2017

Nutstuinconcerten 2017 op de vrijdagen 7, 14 en 21 juli

Op drie vrijdagmiddagen in de zomer zullen vanuit de toren van de Grote kerk drie speciale beiaardconcerten worden gegeven. Tijdens het eerste concert zal óók in de tuin worden gemusiceerd. In de Nutstuin zijn de concerten prima te volgen, het stadsrumoer valt vrijwel volledig weg. Bovendien is er gelegenheid om te zitten en een drankje te drinken.

Concerten 7 en 21 juli van 15.30 - 16.30 uur

Vanwege de beschikbaarheid van de Nutsuin
 is het concert op 14 juli van 14.30 - 15.30 uur

Introductie een half uur voor aanvang van het concert

Toegang gratis, consumpties (voor eigen rekening) verkrijgbaar

PROGRAMMA'S

Vrijdag 7 juli: Gijsbert Kok (Den Haag)

m.m.v. Harry Cherrin, saxofoon

Een programma met werken van Bach, Mozart en Gounod. Stadsbeiaardier Gijsbert Kok speelt muziek die Wolfgang Amadeus Mozart in 1766 tijdens zijn bezoek aan Den Haag schreef en een balletsuite uit de opera "Faust" van Charles Gounod.

Harry Cherrin speelt de eerste cellosuite van Johann Sebastian Bach en samen voeren zij afwisselden de complete Partita nr. 2 voor vioolsolo uit, met de beroemde chaconne.

* * *

Vrijdag 14 juli: Gideon Bodden (stadsbeiaardier van Amsterdam, Schoonhoven en Hilvarenbeek)

Op het programma staat klaviermuziek van Byrd, Mozart, Mendelssohn en Schumann en een complete symfonie van Carl Philip Emanuel Bach.

* * *

Vrijdag 21 juli: Geert D'hollander (Lake Wales, Florida, USA)

Geert D'hollander speelt een afwisselend programma met Vlaamse en Amerikaanse muziek. Het bevat zowel originele beiaardwerken als arrangementen van o.a. Bach, Barnes, Vockerick, Rottiers en Chabrier.

Na afloop mogelijkheid tot bezoek aan de toren en het carillon.

* * *

Deze concerten worden u aangeboden door de Stichting Carillon Den Haag in samenwerking met het Nutshuis en met steun van de gemeente Den Haag.

De concerten zijn te beluisteren in de Nutstuin, ingang Jan Hendrikstraat (naast Ibishotel)

Toegang gratis

Ga direct naar: