Haagse Beiaardboeken

Ter gelegenheid van de Reformatieherdenking (1517 - 2017) heeft stadsbeiaardier Gijsbert Kok een aantal beiaardbewerkingen gemaakt van protestantse kerkmuziek. Hij koos hiervoor composities uit de 16e tot en met 18e eeuw die gebaseerd zijn op koralen van Maarten Luther en op Geneefse psalmmelodieën. Om de lijn naar het heden door te trekken schreef de Haagse componist Johann Th. Lemckert een Triptiek, gebaseerd op drie koralen van Luther.
Deze werken zijn verschenen in het Reformatie - Carillonboek (Haags Beiaardboek 6).
U kunt een gratis exemplaar van de bundel aanvragen door uw naam en postadres door te geven aan
info@gijsbertkok.nl
Zolang de voorrraad strekt!

In the context of the commemoration of the Reformation (1517 - 2017), city- carilloneur Gijsbert Kok arranged a number of protestant compositions for the carillon. The works are based on chorales by Martin Luther and Genevan psalmtunes. They originate from the 16th - 18th century and are by composers like Van Eyck, Scheidt, Buxtehude and Bach. The composer Johann Th. Lemckert from The Hague has been requested to write a Triptyque, based on three chorals by Luther.
You can obtain a free hard copy of the book, while stock lasts, by sending your name and address to info@gijsbertkok.nl

cover reformatieboek kleiner.jpg

muziekboek 4.jpg